info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τα ταξίδια είτε επαγγελματικά είτε αναψυχής περιορίστηκαν λόγω του COVID-19.
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε βαλίτσες ξανά. Ωστόσο υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού και οι έννοιες της υγείας και της προστασίας έχουν αποκτήσει σοβαρότητα. Τέτοιες ανησυχίες μπορείτε να τις αποφύγετε με μια ταξιδιωτική ασφάλεια.
Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές που αυτή την περίοδο φεύγουν στο εξωτερικό. Στην περίπτωση σπουδών στο εξωτερικό θα πρέπει να διαχωρίσουμε το πως θα γίνει η ασφαλιστική κάλυψη σε δύο περιπτώσεις (του υπάρχοντος και του μη υπάρχοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου, πριν από την αναχώρηση από την Ελλάδα).

  • Ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου (νοσοκομειακό πρόγραμμα), πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία  καθώς μπορεί να υπάρχει κάποιο επασφάλιστρο ή κάποιος ειδικός όρος ή κάποια αλλαγή των απαλλαγών, αφού τα κόστη είναι πολύ διαφορετικά στο εξωτερικό για μια νοσηλεία.
  • Μη ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου (νοσοκομειακό πρόγραμμα), πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει νοσηλεία από ατύχημα ή ασθένεια στο εξωτερικό. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα φοίτησης στο εξωτερικό, καθώς και τη χώρα παραμονής έχουν δημιουργήσει προγράμματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών.

Σημαντικό είναι να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να είστε καλυμμένοι και να μην ανησυχείτε για υπέρογκες χρεώσεις ενώ βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα.

admin