info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το κατασκευαστικό κόστος κτηρίων έχει ανατιμηθεί σημαντικά κάτω από την επίδραση των συνεχιζόμενων αυξήσεων στον τομέα της ενέργειας και των υλικών δόμησης, την έλλειψη πρώτων υλών που ξεκίνησε από την πανδημία και κλιμακώθηκε στην παρούσα κρίση, καθώς και τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι ανατιμήσεις αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και από τα γραφεία πραγματογνωμόνων / μηχανικών.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να προστατεύεται ο Ασφαλισμένος και να ενημερώνεται εγκαίρως για τέτοιες σοβαρές αλλαγές ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να θεωρηθεί συνασφαλιστής σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικού κινδύνου και να συμμετέχει στο κόστος αποκατάστασης της ζημιάς.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της υπασφάλισης και έχοντας ως δεδομένο ότι στα περισσότερα σ/λ βάση αποτίμησης και αποζημίωσης είναι η αξία καινουργούς, θα πρέπει οι ασφαλισμένες περιουσίες να προσεγγίζουν τα σημερινά κόστη κατασκευής.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, προκειμένου να συζητήσουμε τις αναπροσαρμογές των αξιών που είναι δηλωμένες στα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας που τυχόν έχετε.

Ενδεικτικά, για αποζημίωση σε αξία καινουργούς ,η ελάχιστη τιμή ανά τ.μ. όσον αφορά τις κατοικίες/γραφεία  δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από  1.400€ /τμ  για συνήθεις κατασκευές, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800€ /τμ σε πολυτελέστερες κατασκευές.

Ομοίως και στα καταστήματα δεν θα πρέπει να υπολείπεται των 1.100-1.200 € /τμ χωρίς να υπολογίζονται οι βελτιώσεις που ενδεχομένως έχουν γίνει .

Οι υπόλοιπες κατηγορίες περιουσίας θα πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση.

admin