info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

Περιουσία – Φυσικές Καταστροφές – Ασφάλεια

Καταστροφικά φαινόμενα – γεγονότα όπως φωτιές, πλημμύρες και σεισμοί είναι πλέον θέματα στις καθημερινές μας συζητήσεις. Πέρα όμως από τη φιλολογική συζήτηση και ποιες οι ευθύνες, το σημαντικό είναι ο κάθε ένας να προστατεύσει την περιουσία του και να μην περιμένει την πολιτεία για κάποιο επίδομα, που συνήθως δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία της ζημιάς. Η περιουσία δημιουργείται με κόπο σε διάστημα πολλών ετών, αλλά μπορεί να χαθεί σε δευτερόλεπτα. Η εξασφάλιση της με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας δημιουργεί ασφάλεια και τις προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Με τον όρο φυσικά φαινόμενα συνήθως εννοούμε τον σεισμό, την έκρηξη ηφαιστείου, τη θύελλα, την πλημμύρα, την κατολίσθηση, την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας, την ξηρασία.

Οι ζημιές που καταγράφονται από φυσικές καταστροφές στον πλανήτη μας εντείνονται: Σύμφωνα με στοιχεία της Munich Re, για το 2016 είχαμε σε παγκόσμιο επίπεδο 750 περιστατικά φυσικών καταστροφών, με το 50% αυτών να αφορούν πλημμύρες και μαζικές μετακινήσεις, το 33% καταιγίδες, το 10% ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες και το υπόλοιπο 7% να αφορά σεισμούς, τσουνάμι και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η ασφάλιση αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο αντιμετώπισης. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά παρέχει ανταγωνιστικά προϊόντα, για τις κατοικίες, τις εμπορικές & βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα αυτοκίνητα και σε εύρος παροχών και σε πολύ προσιτό κόστος  π.χ σε περίπτωση σεισμού μικτά ασφάλιστρα 1,3€/1000€ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, για την ασφάλιση των κατοικιών, περιλαμβάνονται καλύψεις όπως πυρκαγιά – από δάσος, συστάδες δέντρων, θάμνους, χόρτα και κεραυνό, φωτιά από αμέλεια ή από τυχαίο γεγονός, ακόμα και έξοδα μεταστέγασης -μετακόμισης. Οι εμπορικοί και βιομηχανικοί πελάτες θα πρέπει να αγοράζουν και την απώλεια κερδών, καθόσον εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου είναι πιθανόν να διακοπεί η λειτουργία της δραστηριότητας της επιχείρησης για ορισμένο χρονικό διάστημα.

admin