info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ…ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ Qudos, Enterprise, Alpha, Elite

Απλήρωτοι παραμένουν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων από τις Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) QudosAlpha και Elite οι οποίες ανέστειλαν σχετικά πρόσφατα τη δράση τους, ενώ απλήρωτοι παραμένουν κι οι περισσότεροι δικαιούχοι αποζημιώσεων από την Enterprise που επίσης έπαψε να λειτουργεί.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πλην της Enterprise, μέχρι και σήμερα αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί για τις άλλες τρεις εταιρείες κι αυτό γιατί η διαδικασία απαιτεί χρόνο, ενώ ο εκκαθαριστής βρίσκεται… μακριά.

H Qudos είχε χαρτοφυλάκιο 60.000 αυτοκινήτων, η Enterprise 45.000 οχημάτων και οι Alpha και Elite 4.500 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Επί της ουσίας, τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που έχουν να λαμβάνουν αποζημιώσεις από τις προαναφερόμενες εταιρείες υποχρεούνται, όπως προβλέπει ο νόμος, να απευθυνθούν στον εκκαθαριστή ή τα εγγυητικά ταμεία των χωρών όπου εδρεύουν οι ΕΠΥ των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι ο δικαιούχος της αποζημίωσης θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον αγγλικά, όπως και να έχει γνώσεις υπολογιστή ώστε με τη χρήση του internet να μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές τρίτων χωρών, ενώ στην αντίθετη περίπτωση υποχρεούται να εξουσιοδοτήσει κάποιο δικηγόρο να χειριστεί την υπόθεσή του, καταβάλλοντας φυσικά και την προβλεπόμενη προμήθεια.

Με άλλα λόγια, μπροστά του έχει χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν υπομονή και γερά νεύρα μέχρις ότου… έλθει η πολυπόθητη αποζημίωση. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις ΕΠΥ για τις οποίες γίνεται λόγος, μόνο η Enterprise έχει ορίσει εκπρόσωπό της στην Αθήνα ο οποίος ανέλαβε να διαχειριστεί όλες τις σχετικές εκκρεμότητες. Υπενθυμίζεται ότι η Qudos είχε χαρτοφυλάκιο 60.000 αυτοκινήτων, η Enterprise 45.000 οχημάτων και οι Alpha και Elite 4.500 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Πηγή:https://www.insurancedaily.gr/

admin