info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

ΣΤΟ +13,9% ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟ 2018

Αυξημένη κατά 1,8% ήταν η παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών το 2018. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΑΕΕ η παραγωγή συνολικά το χρόνο που πέρασε ανήλθε σε 3,9 δισ.

Οι ασφαλίσεις για ασθένειες που αποτελούν περίπου το 1/10 των γενικών κλάδων αυξήθηκαν κατά 13,9% και οι ασφαλίσεις χερσαίων οχημάτων που επίσης είναι το 10% στις γενικές αυξήθηκε κατά 5,6%. Άνοδο επίσης κατέγραψε και ο κλάδος πυρός που αντιστοιχεί στο 17,1% των ζημιών και κινήθηκε ανοδικά κατά 5,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε € 2 δισ., με αύξηση 4% και οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε € 1,9 δισ., σημειώνοντας ελαφρά κάμψη 0,5%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε ότι «Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την ίδια την αγορά : οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πολύ πιο ισχυρές κεφαλαιακά και έχουν προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την εταιρική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, έχουμε ένα σοβαρό επόπτη, την Τράπεζα της Ελλάδος και ένα αυστηρότατο πανευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών, το Solvency II. Η ασφαλιστική αγορά συνδέεται στενά με την οικονομία και ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας, αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και να δώσουμε λύσεις στους πολίτες και την Πολιτεία για σοβαρά θέματα όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές».

Πηγή:https://www.insurancedaily.gr/

admin