info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ;

Οι πολίτες τρίτων χωρών, προκειμένου να τους χορηγηθεί ή να ανανεωθεί η άδεια παραμονής τους χρειάζονται ιδιωτική ασφάλεια. Η ασφάλεια από ιδιωτικό φορέα είναι απαραίτητη στην περίπτωση που δεν υπάρχει κρατικός φορέας ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΦΚΑ). Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και χρειάζεστε ιδιωτική ασφάλεια για άδεια παραμονής επικοινωνήσετε μαζί μας. Το γραφείο μας συνεργάζεται με πολλές ασφαλιστικές εταιρείες και μαζί θα βρούμε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα για εσάς.

Η συγκεκριμένη ασφάλεια αφορά:

  • Πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται ή διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για έναν από τους λόγους του Ν.4251/2014.
  • Αίτηση για άδεια παραμονής, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης σε ιδιωτικό φορέα ασφάλισης.

Κατά την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος πρέπει να υποβάλετε:

  • Ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία έχουν συναφθεί στην αλλοδαπή. Τα εν λόγω σ/λ  θα πρέπει να αναφέρουν ότι καλύπτουν τον ενδιαφερόμενο για όσο διάστημα διαμένει στην Ελλάδα.

ή

  • Ασφαλιστήρια συμβόλαια που συνάπτονται στην Ελλάδα.

 

Οι καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων προκειμένου να πληρούνται οι διατάξεις του άρθρου 6 περ (ε) του Ν.4251/2014, αφορούν σε:

  • Ασφάλιση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ατύχημα. Το ύψος των καλυπτόμενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 15000€ ετησίως. Η συμμετοχή του ασφαλιζόμενου 20% κατ’ ανώτατο όριο.
  • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ασθένεια ή ατύχημα. Το ύψος των καλυπτόμενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 1500€ ετησίως. Η συμμετοχή του ασφαλιζόμενου 20% κατ’ ανώτατο όριο.
  • Ευρεία νοσοκομειακή περίθαλψη. Το ύψος των καλυπτόμενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 10.000€ ετησίως. Η συμμετοχή του ασφαλιζόμενου 20% κατ’ ανώτατο όριο.
  1. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν θα γίνονται δεκτά σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν απαλλαγές και ειδικές πρόσθετες συμφωνίες.
  2. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα πρέπει να καλύπτουν χρονικό διάστημα ενός έτους. Εάν η διάρκεια του τίτλου διαμονής υπερβαίνει τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου, αυτό θα προσκομίζεται υποχρεωτικά ανά έτος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

  • Για να προχωρήσετε στην έκδοση της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα έχετε να έχετε βεβαιωθεί ότι είναι απαιτούμενο δικαιολογητικό. Θα πρεπε να γνωρίζετε ότι το εν λόγω  ασφαλιστήριο δεν ακυρώνεται.
  • Το ασφάλιστρο εξαρτάται από την ηλικία σας, αποδέκτες ηλικίες 3 μηνών-75 ετών. Για μεγαλύτερες ηλικίες απαιτείται έγκριση από την ασφαλιστική εταιρεία.
  • Συμπληρώνουμε αίτηση ασφάλισης με προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, δ/νση, τηλέφωνο, ύψος, βάρος, κατάσταση υγείας). Η αίτηση αποστέλλεται στην ασφαλιστική εταιρεία μαζί με το διαβατήριό σας και αποδεικτικό εξόφλησης.
  • Αφού η ασφαλιστική εταιρεία εγκρίνει την αίτηση εκδίδεται βεβαίωση ασφάλισης.

 

   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Αίτηση ασφάλισης (συμπληρώνεται από το γραφείο μας)
  2. Διαβατήριο, σε περίπτωση ανηλίκου (και του γονέα)
  3. ΑΦΜ (Αν υπάρχει)
  4. Αποδεικτικό εξόφλησης

admin