info@asfalistismou.gr +302111822885, +302108239877

5 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που σας εξασφαλίζουν εγγυημένη σύνταξη για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας την κατάλληλη στιγμή.

Δείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε και επιλέξτε στη συνέχεια το κατάλληλο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τα οικονομικά σας.

1. Πόσο συχνά μπορώ να πληρώνω το ασφαλιστήριό μου;

Τα ασφαλιστικά προγράμματα για τη συνταξιοδότηση μπορείτε να τα πληρώνετε σε μηνιαία βάση, με ένα σταθερό ποσό, ωστόσο υπάρχουν και προγράμματα εφάπαξ καταβολής ασφαλίστρου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποιο ταιριάζει στις οικονομικές σας δυνατότητες.

2. Πώς μπορώ να πάρω τη σύνταξη μου;

Τρεις με τέσσερις μήνες (ο χρόνος ενημέρωσης ενδέχεται να είναι διαφορετικός σε κάθε ασφαλιστική εταιρεία) πριν από τη λήξη του αποταμιευτικού σας προγράμματος, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστικής εταιρεία για να καθορίσετε αν την αποταμίευσή σας θα την λάβετε με τη μορφή μηνιαίας ή εφάπαξ καταβολής, καθώς και να σας καθοδηγήσουν σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα και τις απαιτούμενες διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε.

3. Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;

Ανάλογα με το πρόγραμμα και τις παροχές που θα επιλέξετε, ενδέχεται να υπάρχουν και διαφορετικά όρια ηλικίας. Ενδεικτικά, μπορείτε να έχετε κατά νου ότι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορείτε να το αποκτήσετε από τα 18, ενώ το ανώτατο όριο για προγράμματα τακτικών καταβολών είναι και τα 60 έτη. Όμως, για αναλυτική πληροφόρηση πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

4. Σε ποια σημεία πρέπει να δώσω προσοχή σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας αρχικά στο δικαίωμα εξαγοράς, μερική ή ολική, το οποίο σας δίνεται ανάλογα με τους ειδικούς όρους, που προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα και το αποκτάτε μετά από 1 έως 3 χρόνια. Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον πίνακα εξαγοράς, το εγγυημένο κεφάλαιο ή την εγγυημένη σύνταξη στη λήξη, του προγράμματος αλλά και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ώστε να συμβαδίζει με την ηλικία σας. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια του προγράμματος, ώστε να σιγουρευτείτε ότι στη διάρκεια που έχετε επιλέξει τα χρήματά σας θα έχουν προλάβει να αποδώσουν.

5. Τι είναι το δικαίωμα της Υπαναχώρησης;

Ουσιαστικά πρόκειται για το δικαίωμα που έχετε να διακόψετε τη σύμβαση ασφάλισής σας. Αυτό το δικαίωμα το έχετε ως αντισυμβαλλόμενος και ενεργοποιείται με μια επιστολή σας εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε στα χέρια σας το ασφαλιστήριο σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι θα σας επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα ασφάλιστρα, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος συμβολαίου και των εξόδων που έχετε πραγματοποιήσει, όπως το κόστος ιατρικών εξετάσεων, οι προμήθειες, κλπ, εφόσον αυτά υφίστανται.

Πηγή:https://www.insurancedaily.gr/

admin